Nieuws


Voorlopig protocol heropening musea

Op 1 juni mogen de musea, onder voorbehoud, weer een beperkt aantal bezoekers ontvangen. De museumvereniging heeft daarvoor een voorlopig protocol opgesteld. Klik hier voor het voorlopig protocol.

Algemene Ledenvergadering 2020

Gezien de ontwikkelingen en maatregelen betreffende het coronavirus heeft het bestuur van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea besloten de Algemene Ledenvergadering van dit voorjaar niet door te laten gaan. Het voornemen is nu de ALV na de zomervakantie te organiseren. Met deze beslissing menen wij te handelen in het belang van al onze Vrienden.

Vriendenbezoekdagen 2020 en coronavirus

Door de  nieuwe maatregelen van het kabinet betreffende de coronacrisis zijn de vriendenbezoekdagen aan het Westfries Museum in Hoorn, het Biesbosch Museum in Werkendam, Museum Helmond, het Stoommachinemuseum in Medemblik, het Nationaal Archief in Den Haag, het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg en het Dorus Rijkers Museum in Den Helder afgelast. De organiserende vrienden gaan op zoek naar een nieuwe datum, waarschijnlijk in het najaar.
Wellicht hebt u al bericht gehad van de organiserende partijen.
De ontwikkelingen blijven wij op de voet volgen zodat wij u op tijd kunnen informeren.

Verslag themadag 26 oktober

Op 26 oktober vond onze themadag plaats in het Zilvermuseum in Schoonhoven. Tijdens deze dag werden de uitkomsten van de ledenbevraging besproken. Kijk hier voor het verslag en overige documenten.

Wie wordt de vrijwilliger(ster) van 2020?

Wie gaat de 14e Gerard Evers Onderscheiding krijgen?
Is er in uw Vrienden/vrijwilligerskring ook zo’n parel, kanjer, vrijwilliger waardoor het werk zo soepel verloopt, die de organisatie draagt, die er structuur aangeeft of die een bijzondere bijdrage levert voor het functioneren van de vrienden? Laat uw waardering blijken door hem of haar voor te dragen voor de GEO. En wie weet, is uw voordracht de volgende prijswinnaar! Voordragen kan via onderstaand formulier. Meer informatie vindt u in de stukken hieronder en op de pagina over de GEO.
Uitnodiging voordrachten GEO
GEO algemeen
Formulier GEO 2020
Reglement GEO 2020