Bestuur


Beloningsbeleid bestuursleden:

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding, alleen voor de Federatie gemaakte onkosten worden vergoed.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Anton-2 A.P.M. (Anton) Aelberts, voorzitter
Anton is bestuurslid en oud-voorzitter van de vrienden van Museum Het Valkhof te Nijmegen en is oud-burgemeester.
Anne A. (Anne) de Boer, secretaris
Anne is kunsthistoricus en communicatiedeskundige en heeft zich jarenlang ingezet voor de vrienden van Museum Volkenkunde in Leiden. Zij werkt als online communicatieadviseur en geeft daarnaast rondleidingen en lezingen, o.a. voor de Vrije Academie.
Peter-2 P.J.F. (Peter) van Mierlo, penningmeester
Peter is oud-directeur van FujiFilm in Tilburg en heeft gewerkt in Amerika, Engeland, Saoedi-Arabië en Japan. Na zijn pensionering is hij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand geworden voor de gemeente Tilburg als trouwambtenaar. Peter is penningmeester voor de NFVM sinds 2013.
Jan Seij
Geboren Zeeuws-Vlaming. Na HBS en politie-opleiding: 7 jaar inspecteur van politie Rotterdam. Daarna 22 jaar NS en daar afgezwaaid als directeur NS Beveiligings Services. Vervolgens 20 jaar consultant integrale beveiliging vanuit eigen bedrijf. Gastheer en rondleider Elisabeth Weeshuismuseum en voorzitter Vrienden van dat museum.
Jan van Zomeren

Geboren in Amerongen (nu gemeente Utrechtse Heuvelrug). Na HBS volgde een studie rechten (bestuurswetenschappelijk). Daarna bijna 40 jaar overheidsdienst, bij achtereenvolgens Defensie, gemeente (Arnhem, Nieuwegein), plv. kabinetschef (Drenthe, Noord-Brabant), en als slot 12,5 jaar burgemeester (Heumen, Gemert-Bakel). Nu is de tijd aangebroken dat alles wat er bij is ingeschoten alsnog kan: veel lezen en reizen, in combinatie met een aantal activiteiten, variërend van rekenkamercommissiewerk in negen gemeenten, Euregio Rhein-Waal en Srebrenica tot aan een bestuurslidmaatschap van Kasteel Amerongen.
Vacature Vacature: Penningmeester
In verband met het periodiek aftreden van de penningmeester in 2020 zoekt het bestuur van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea een opvolger. Kijk hier voor de vacature.