Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Jan van Zomeren, voorzitter

Geboren in Amerongen (nu gemeente Utrechtse Heuvelrug). Na HBS volgde een studie rechten (bestuurswetenschappelijk). Daarna bijna 40 jaar overheidsdienst, bij achtereenvolgens Defensie, gemeente (Arnhem, Nieuwegein), plv. kabinetschef (Drenthe, Noord-Brabant), en als slot 12,5 jaar burgemeester (Heumen, Gemert-Bakel). Nu is de tijd aangebroken dat alles wat er bij is ingeschoten alsnog kan: veel lezen en reizen, in combinatie met een aantal activiteiten, variërend van rekenkamercommissiewerk in negen gemeenten, Euregio Rhein-Waal en Srebrenica tot aan een bestuurslidmaatschap van Kasteel Amerongen.

A. (Anne) de Boer, secretaris

Anne is kunsthistoricus en communicatiedeskundige en heeft zich jarenlang ingezet voor de vrienden van Museum Volkenkunde in Leiden. Zij werkt als online communicatieadviseur en geeft daarnaast rondleidingen en lezingen, o.a. voor de Vrije Academie.

Ubbo Scholten van Aschat, penningmeester

Ubbo is geboren en getogen in Gorssel en studeerde daarna rechten aan de Universiteit Leiden en volgde later nog een postdoctorale opleiding master financiële planning aan de Erasmus Universiteit. Hij werkt al jaren voor de Rabobank, momenteel als vermogensmanager voor de regio Midden Nederland. Sinds 2017 is hij voorzitter van de Stichting Vriendenkring van het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven en al langere tijd penningmeester van de Stichting Pieus Fonds de Jonge van Ellemeet-Briels. Deze stichting geeft nog steeds uitvoering aan een legaat van Magdalena Briels die in 1685 overleed. Daarnaast is hij ook penningmeester van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde.

Jan Seij

Geboren Zeeuws-Vlaming. Na HBS en politie-opleiding: 7 jaar inspecteur van politie Rotterdam. Daarna 22 jaar NS en daar afgezwaaid als directeur NS Beveiligings Services. Vervolgens 20 jaar consultant integrale beveiliging vanuit eigen bedrijf. Gastheer en rondleider Elisabeth Weeshuismuseum en voorzitter Vrienden van dat museum.

Vacature: Algemeen lid

De Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea heeft een vacature in haar bestuur. Bent u geïnteresseerd dan zien wij uw sollicitatie met belangstelling tegemoet. Uiteraard
dient u lid te zijn van een bij de Federatie aangesloten Vriendenorganisatie en affiniteit te hebben met de rol van Museumvrienden. Gelet op de huidige samenstelling van het bestuur wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeurgegeven aan een vrouw.

Bekijk de vacature

Beloningsbeleid bestuursleden

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding, alleen voor de Federatie gemaakte onkosten worden vergoed.