Vriendencontactdag Museum Klok & Peel

Op zaterdag 18 maart jl. mochten wij ons als nieuwste lid van de NFVM presenteren aan de leden. Voor het museum een gelegenheid bij uitstek om vanuit de museumlocatie in klokkendorp Asten onze twee collecties te laten zien. Niet alleen de vrienden van bij de NFVM aangesloten vriendenstichtingen gaven gehoor aan de uitnodiging, ook onze eigen museumvrienden van Klok & Peel waren als museumambassadeurs aanwezig om onze gasten mede te ontvangen, te ontmoeten en verbinding te zoeken.

Na ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, werden 45 gasten, afkomstig uit zowel de regio als o.a. Wateringen, Bunnik, Hilversum, Wageningen en Maastricht, welkom geheten door Wil van Roosmalen, bestuurder van de Stichting Vrienden van Museum Klok & Peel. Vrijwilligerscoördinator Bram Nugteren nam vervolgens het woord om kort te vertellen over de historie en bijzondere werkwijze van het museum met een kleine vaste staf en een team van bijna 250 vrijwilligers.

Na het maken van de groepsfoto werd de groep gesplitst en nam het enthousiaste team van rondleiders onze gasten mee naar achtereenvolgens de collecties Klok en Peel. In de collectie klok maakten de Vrienden kennis met de grootste collectie klokken en beiaarden ter wereld. Het museum heeft een bijzondere band met de grootste klokkengieterij ter wereld, Royal Eijsbouts, gevestigd te Asten. In de collectie Peel werd een reis gemaakt door de natuur- en cultuurhistorie van het natuurgebied De Groote Peel. De middag werd naar eigen invulling afgesloten met een drankje in het museumcafé, een wandeling door de tuinen én of een bezoek aan de museumshop.

Wij kijken terug op een geslaagde middag met vele nieuwe vrienden!